Citat-mobil

Organisatorisk Transformation

”Organisatorisk Transformation

Många organisationer befinner sig i transformation av sin verksamhet. I de flesta fall som en direkt följd av digitaliseringen. För att lyckas med dessa genomgripande förändringar behövs ett omtag när det gäller strategi, struktur, kultur och ledarskap. Ofta finns det fler frågor än svar. Det går sällan att göra en gedigen analys och dessutom kommer saker och ting att förändras längs med vägen. Det handlar snarare om att identifiera en riktning än att peka ut en glasklar destination. Att få till involvering, engagemang och tillit i en allt mer oförutsägbar tillvaro. Många organisationer upplever också att viktiga förutsättningar för att lyckas är ökat samarbete över gränserna, engagemang och arbetsglädje med högre grad av entreprenörskap och innovation.

Hur kan MiL Institute bidra med detta?

Tillsammans med er utvecklar vi arbetsprocesser där ni:

  • kvalificerar och kraftsamlar kring viktiga verksamhetsfrågor.
  • arbetar med strategi, kultur, struktur och ledarskap i en integrerad process.
  • engagerar de möjliggörare och ledare som behöver känna ett ägarskap.
  • involverar era medarbetare på ett kreativt och engagerande sätt som genererar nya lösningar och som underlättar själva genomförandet.
  • får stöd i arbetet på ett sådant sätt att era medarbetare och ledare blir mer kompetenta och självständiga i att kontinuerligt arbeta med förändring och förnyelse.

MiLs arbetssätt utgår från:

  • Välgrundade teorier och erfarenheter av vad som får människor att komma till sin rätt, göra varandra bra och få det att hända.
  • Involvering och processledning som engagerar och skapar handling och ansvarstagande.
  • Att utifrån förståelse och empati för kunder, patienter eller medborgare utforska, utveckla och testa nya lösningar och arbeta med implementering i en interaktiv process.
  • Action Reflection Learning® – ett förhållningssätt och en metod för verkligt lärande, att ”tänka och känna efter” och utifrån egna konkreta erfarenheter och dra slutsatser som blir verksamma i nya situationer.
  • 40 års erfarenhet av tillsammans med våra kunder samskapa och skräddarsy ledarskaps-, ledningsgrupp- och organisationsutveckling med bestående effekter.

explorativanalysExplorativ analys

Hur pratar vi bäst om de utmaningar ni står inför? Tillsammans med er genomför vi en explorativ analys i form av en workshop där vi under ett par timmar utforskar er fråga. Det handlar om att skapa energi och förutsättningar för oss att tillsammans tänka både skarpt och kreativt.

Vill du veta mer om hur detta går till, kontakta Jonas Janebrant:
📞 040-10 50 01  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stödfunktionsprogram
När kärnverksamheten i en organisation transformeras utmanas stödfunktionerna. Behovet att utveckla ledarskapet och den strategiska förmågan i stödfunktionerna ökar när kärnlogiken i verksamheten förändras.

Läs mer...

MiLs Processledarprogram
Programmet vänder sig till dig som är chef, HR specialist, projektledare eller konsult och vill utveckla din förmåga att arbeta med strategiska förändrings- och transformationsprocesser.

Läs mer...

Kontakt

jonasjanebrant

telefon040-10 50 01
pennajonas.janebrant

Jonas Janebrant
VD. Ansvarig företagsinterna program